saraylven(at)hotmail.com     

 

 

Jag heter Sara Ylvén och min familj består av min man, våra tre barn, ett gäng höns, kaniner och så våra kära storpudlar Alba och Alice. Vi bor på en charmig gård på Småländska höglandet. Hundar har varit mitt stora intresse sedan jag var barn och rastade traktens hundar så fort jag fick tillfälle. Jag köpte min första storpudel Mira i maj 1999, och sedan dess har jag varit fast för rasen,deras glädje, vänlighet, mångsidighet och kloka blick!

Jag har varit aktiv i både Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben, där jag utbildat mig till Ungdomshandledare, Allmänlydnadsinstruktör, SBK-instruktör och Mentaltestledare. Mentalbiten och hundars etologi är något jag tycker är väldigt spännande!

Jag har tränat en hel del hund genom åren och även tävlat litegrann. Lydnad, agility, spår, sök, utställning och viltspår har det blivit i olika grad. Viltspåret tycker jag är det allra roligaste, och Mira blev viltspårchampion! Nu har även Alba börjat träna viltspår och jag hoppas att vi kan komma till prov framöver!