Fotografisk dagbok 2012

roland.ylven5€telia.com                                        START 2012

     
     


29
september. Vi har skådat några timmar idag. Vid Kubbö jagade en stenfalkshanne. Intressant att se pennornas bandning på vingens undersida när det inte syns något av bandningen på översidan.
   
     
28
september. Daliorna i trädgården är vackrare än nånsin. Heja trädgårdsmästaren.
   

   
26 september. Jag besökte Hökaudden  på morgonen. Det blir ju inte så ofta så här års men fåglar finns nu också. Bläsänder, storlommar och sträckande vitkindad gäss är ju härliga arter att skåda.
 
   


24 september. Ett par timmars skådning vid Kubbö före jobbet. En flock ringduvor höll till på en stubbåker. När jag kom för nära lyfte hela gänget. Typisk höstbild!
 
   
     23 september. Helgen har bestått av ihållande regn så fågelskådandet  och plåtandet blev väldigt begränsat. På eftermiddagen sprack molntäcket upp och jag valde att sitta hemma på gräsmattan och spana. En av de första obsarna blev den här fjällvråken. Den stora bilden är inte beskuren alls. Som vanligt hade jag mitt 300 mm tele med 1,4 konverter så det framgår att vråken kom glidande på en betydande höjd. Med hjälp av "nivåer" går det ändå att få fram många art karaktärer som knappt går att se i kikaren. Jag tror att det blev en ny tomtart! Det är också kul.
   

Jag hann inte plocka upp utrustningen förrän jag upptäckte havsörnen precis rakt över tomten. En adult fågel som ju framgår av den delförstorade bilden. Häftigt!    

         
19 september. Fjällvråk vid Lidhem.  
         13
september. Tranor.

 9 september. Vi har haft vänner från Skåne på besök och då tog vi en promenad i ett soligt Tingsryd. Jag har tagit bilderna med den nyligen inköpta olympuskameran.
 
   
   
         
         
   
         
         
   
         

         
   
         
8 september. Tranor på Djurle myr. Dekorativa!
   6 september. På vägen hem från ringmärkningsplatsen sågs rastande stenskvättor längs den lilla grusvägen. En kunde tänka sig att ställa upp som fotomodell med hyfsat resultat. Men skärpan är inte perfekt trots stöd och kort slutartid.
   
         
5 september. En härlig höstdag med plus 12 grader, måttlig NV vind och mest klar himmel. Jag besökte Kubbö några timmar på förmiddagen.

Tofsvipor
 
Dagens klo blev rödstrupig piplärka.
       
         

Ung glada (kraftigt delförstorad).
       

 


Tornfalk, ungfågel.
   

      

         
       3
september. Hökaudden är väl inte något eldorado för fågelskådare så här års men det finns alltid fåglar att titta på och vem vet, det kanske dyker upp något överraskande. Dit kan inte den här hägern räknas dock!
 
   

         
1 september. Vi har besökt några av Konstrundans utställare idag. Sen tog vi en fika i Knällsberg. Solen sken och ett gäng getingar irriterade så vi valde att sitta inomhus trots det fina vädret. Några getingar fanns också där och den här klättrade runt på fönstrets insida.  
         
Jag köpte en begagnad kompaktkamera på loppis idag. En Olympus som fungerar riktigt bra. Den här vårtbitaren klev runt i grönskan och bilden togs med "tulpanläge".