Fotografisk dagbok 2014

roland.ylven5€telia.com                                        START 2014

 
29 november. Fortsatt gråväder. Vi gick en promenad neråt bergtäkten och vid sådana tillfällen vill jag inte släpa på tuben. Men då är kameran ett alternativ för att artbestämma fåglar som sitter långt iväg. I handkikaren kan man kanske ana en domherre men korsnäbb kan inte uteslutas. Kansker inte ens sparvuggla. Men då tar man en bild och zoomar sedan in på kamerans display. Och då syns domherren tydligt.26 november. Gråvädret är tillbaka men rätt fint ändå. Helt vindstilla nere vid Hökaudden. Storskrakar passerade med Mohallarna och Ramnaberg i bakgrunden.


25 november.
Idag har vi haft en dag med strålande sol från en klarblå himmel. Jag har besökt Sirkön och Bjurkärr. Och efter det lade jag på vinterhjulen och tvättade bilen. Man måste passa på när vädret är så fint som idag.

 

 
 
 
 
 
 

 
24 november. Återigen grått och regn efter den fina helgen men på eftermiddagen sprack molntäcket upp. Vid Jätfjorden trängdes två gamla havsörnar i samma grantopp men kvart över tre flög den ena och kort därefter den andra. Troligen var det nattplatsen som uppsöktes samtidigt som skymningsljuset tog över allt mer.

   
21 - 23 november. Helgen har vi tillbringat på Öland med en hel del fågelskådning, både vid Kalmarsund och på östra sidan.


Klockhomsudd
 

   

   
 

   
 

   

   

   

   
20 november. Dimma och vindstilla och novemberskumt. Men mycket glädjande med storlom vid Hökaudden.

 

 
18 november. Det gråa vädret ger inte med sig. Foto betyder ljus men det finns nästan inget på hela dagen så bilderna blir som den på nötväckan.

14 november. Grått och disigt vid Jätfjorden.


12 november. Idag har jag varit i Fornebo utanför Korsberga.
                                     
Jag tog vägen via Dädesjö. Utsikt norr om Åshult.


8 november. Senaste veckan har varit gråare än grå med regn i stort sett varje dag. Idag sprack det upp lite och den här vråken passerade över Hökaviken. Men är det en fjällvråk? Eller ormvråk?


1 november. Smålandsrally idag.