Fotodagbok februari 2018

roland.ylven5€telia.com       START


22 februari
. Två grantoppsfåglar! Ormvråken fanns längs vägen till Älmhult. Varfågeln upptäcktes när jag åt lunch hemma i köket. Således en tomtart men inte nytt tomtkryss, den är sedd en gång förut under våra tio år i Esbjörnamåla.

                      
20 februari
. Lite motion och skådning vid Aggån och Lidhemssjön. Sädgäss söder om Kullarna.


Storskarvar vid Aggåns utlopp i Åsnen. Hela Jätfjorden är istäckt utom utanför åmynninghen.
19 februari. Uppsättandet av holkar längs Jäts naturstig fortsätter. Den här vann jag på fågelklubbens lotteri.

18 februari. Vi har besökt entrén till nationalparken vid Bjurkärr. Vindskyddens glasskivor är inte bra. En död trädkrypare låg på marken under det ena vindskyddet.

17 februari. Ny tomtart idag! En gråsparv besökte fågelmatningen

15 februari. Inte mycket fåglar att berätta om men en helikopter får duga som flygfä. Den här kostar enligt TV's Rapport 200 000 kronor att köra i en timme. Jag upptäckte den på ljudet och den försvann efter 12 minuter. Då kostade den stunden 40 000 kr om det är sant. Huvva
14 februari. Kort besök vid Östra Välje på eftermiddagen
Vakö myr, utsikt från Berget

13 februari. Nu har vi lite vinter med is på sjöarna och en knapp decimeter snö. Jag har varit till Ekenäset, Ryd, Blidingsholm och Gräskulla kanal. I Ryd har jag avnjutit sjungande turkduva.

11 februari. Inte mycket fotograferande de senaste dagarna. Mest gråväder. Mindre korsnäbb med typisk näbbprofil från dagens promenad i Rössmåla

5 februari. Häromdagen upptäcktes några skäggmesar vid Ingelsund. De var kvar när jag kom dit idag. Det var länge sedan jag såg skäggmes i Tingsryds kommun.
4 februari. Blåsigt med snöbyar vid Kårehamn. Jag stod en timme i skydd av betongväggen i hamnen och det blev en del dykänder på bild.

 

 

Bergand på väg ut från hamnbassängen

3 februari. Vi åkte över till Djupvik. Inte så mycket fågel ute i sundet men ett vackert landskap. Först gällde sol med klar himmel. Men sedan kom det in grå moln från söder som ändrade ljuset helt.


2 februari. Då var vi på Öland igen. Dagens promenad gick från Husvalla ut till Klockholmsudd. En brevduva landade vid strandlinjen och var förstås helt orädd.Mycket änder och svanar som vanligt. Men också flera smålommar. Småskrake passerade förbi udden