Fotografisk dagbok 2010

roland.ylven5€telia.com                                        START

         
28 november. Vintern har redan kommit med snö i mängder. Ingen hit tycker jag.      
         
         
         
20 november. Vi har deltagit på en åsnenutflykt idag. Vi har besökt Ällenäsudde, Sirköbron, bron till Borgön och Ingelsund. Helt vindstilla, uppehåll och gråväder, typiskt novemberväder således. Vi har sett några havsörnar, salskrakar, sidensvansar för att nämna några arter. Bildens storskrakar kom förbi över bron till Borgön. Den är tagen med min Canon 50D. Kameran krånglar fortfarande men den fungerar. Det går att använda displayen istället för inställningsratten på kamerans översida.      
         
         

17 november.
Jag stack ner till Jätfjorden en kort stund. Det var nästan vindstilla med god sikt trots en känsla av novemberdis i luften. Jag valde en av uddarna vid Ilareudden den här gången. Förhoppningen var att få storskrakar på nära håll men så blev det inte. Talrikast var istället skäggdoppingarna. De låg utspridda i små grupper eller en och en över hela fjorden. På vägen tillbaka till bilen fick jag se en sen dubbeltrast.
 
   
         
13 november. Idag har vi firat Mårten gås. Alla barn med sina pojkar, barnbarn och tre hundar har varit på besök. Några visade sina kunskaper i konditoribranschen. Vilka tjusiga kreationer!    
         
6-7 november. Helgen har innehållit mycket fågelskådning eftersom smålandstävlingen har avgjorts. Tingsryds fågelklubb lyckades hitta 79 arter, ett bra resultat även om det är något färre än förra årets 84. Helgens sämsta är att min Canon 50D krånglar. Inställningshjulet intill avtryckaren fungerar inte.

Gråsiska
 
         
         
         
Större hackspett      
         
 

Sträckande sädgäss vid Sirköbron. Där passerade också en mycket sen fiskgjuse.

 

       
         
         
5 november. Jätfjorden vid Hökaviken med storskrake och skäggdopping.
 
         
         
         
       
         
         
         
       
         
         
         
         
4 nov. Jag har besökt några platser vid Åsnen idag. Den här skäggdoppingen fiskade intill bron till Borgön. Under tiden den dök avancerade jag raskt framåt och tog skydd bakom lite sly. Det fungerade ju rätt så bra men jag fick bara en bild, sedan dök den igen      
         
         
         
Vid Ingelsund kom den här fågeln flygande. Jag gjorde mig beredd med kameran men då vände den och flög bortåt. Intressanta vingband som avslöjar att det är en honfärgad salskrake.      
         
         
         
Vackra äpplen ute på Ällenäsudde.