Fotografisk dagbok 2013

 

roland.ylven5€telia.com                                        START 2012

31 mars. Besök vid Sirköbron för att testa Lenas nya kamera.



Storskrake.

   
28 mars. Årets första skäggdopping fanns vis Sirköbron i förmiddags.



25 - 27 mars. Tre dagars spacklande på Violstigen. Det sliter på oss som är ovana kroppsarbetare men matpaus intill söderväggen klarar vi bra.




Vi har besökt Kårehamn ett par gånger och fascinerats av salskrakarna som letar föda och leker vårlekar i rännorna mellan isflaken.

 





 

 





Alfåglar vid Kapelludden som ligger nån mil söder om Kårehamn.





Bryggan längst ut på Kapelludden. Vintrigt!

 
Arbetet med den stora vindkrafts-parken utanför Kårehamn pågår för fullt. Det öländska landskapet domineras alltmer av dessa moderna "väderkvarnar" som alstrar el till eldrivna kvarnar någon annanstans.
 




24 mars. Vädertypen fortsätter med minusgrader, stundtals sol men med övergående snöbyar då och då. Jag besökte öppna vatten vid Sirkön och Vemboö men hittade inte så mycket. Fyra havsörnar höll till i en vik där någon dragit ut något kadaver, rådjur eller vildsvin var det nog. Den runda bilden är kraftigt förstorad och verkar vara en ung havsörn. Kan nog vara en unge från 2012?
 




21 mars. Snö i luften, minusgrader och en del vind. Vintern fortsätter! Vid Trässhults kanal fanns tre strömstarar.

 






Ormvråk intill Urshult




20
mars. Vintern släpper inte! Minusgrader dygn efter dygn och idag är det snö i luften. Vid Lidhem finns fortfarande en del spetsbergsgäss, här fyra fåglar tillsammans med lika många sädgäss.

 




17 mars. KOFs årsmöte låg i Alvesta i år och då ingick en förmiddag med skådning i skatelövsområdet. Det fina vädret gav goda chanser till bilder!

 

 

 
16 mars. Lördag idag och förmiddagen har vi ägnat åt fåglarna. Fint väder men kall luft dominerar så våren står still.

Vid Lidhem finns gott om gäss. I den här gruppen med sädgäss finns en bläsgås i mitten. Den har en kompis strax framför sig. Huvudet är dolt och buken saknar tvärränder men den ser liten ut. På andra bilder syns den här individen bättre.





15
mars. Ett gäng stjärtmesar håller till hemmavid. De är säkert en åtta/tio stycken. Jag försökte få lite bilder i det vackra men kalla vårvädret.
 

 
Canon har en kameramodell som har ett supertele som förstorar 50 gånger. Vi har lånat ett exemplar och bilden till höger är tagen med den kameran.



10 mars. Helgen har tillbringats i Kalmar där vi firade vår bröllopsdag och på Öland med spackling och bänkskåp. På vägen hem passerade vi kyrkan i Alböke.
 





6
mars. De senaste dagarna har antalet gäss ökat kraftigt i Lidhemsområdet. Sex olika arter finns i flockarna.






Välkommen ut i naturen!





2 mars. Huset på Öland blir alltmer färdigt. Idag har vi kört över köksskåpen som förhoppningsvis blir monterade nästa helg. Då ska vi också börja med spacklandet av alla gipsväggar.
 

 
1 mars. En flock gräsänder flög över norra Fiskestadssjön i det vackra soliga vädret. Den vita snön belyser fåglarnas undersida samtidigt som snett motljus lyser genom vingpennorna. Tacksamt ljus tycker fotografen.