Fotografisk dagbok 2015
27 februari. Ett besök på Hökaudden.

 
26 februari.
Dagens motionstur hamnade i Knapängsmossen. Bra träning och stark känsla av orörd natur. 

 

 

 
 
25 februari. Hassel med välutvecklade hängen.

 

23 februari. Kort besök på Hökaudden. Nästan ingen is kvar efter ganska friska vindar. En gråtrut satte sig på iskrönet.
22 februari. Lite skådning och motionerande vid Lidhemssjön och ut på Hökaudden. En räv blev lite skraj när den fick se oss.

 

En stor del av Jätfjorden är isfri men i Hökaviken ligger isen kvar. Ett knippar dök i en vak nära udden.
18 februari. Lite fotofunderingar vid Aggån på eftermiddagen.

 

Vitbalans är ett knepigt kapitel. Bilden till vänster är tagen med automatisk vitbalans. Kameran hittar inte någon bra referenspunkt och resultatet blir inte särskilt bra. Den högra bilden är tagen med läget moln vilket den här gången ger ett riktigare resultat.

Aggån en bit nedströms bron.

17 februari. Jag och en skådarkompis har tillbringat dagen på Utlängan i Blekinge.
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
10-15 februari.
Åter några dagar på Öland. Taklister, motionerande och fågelskådning på programmet. Och god mat och dryck dessutom. Fler bilder finns här.
2 februari. Härligt vinterväder med sol och 5 minusgrader.Jag har kämpat mig fram i skvattramsmossen mellan Åsnen och Väckelsång. Jag brukar kalla den Knapängsmossen men det står inget namn på kartan. I nordöstra kanten finns en härligt gammal skog med tall och gran.

 

 
 

 
 

 

Inte mycket djur och fåglar att se men i mosskanten skrämde jag iväg ett helt gäng med vildsvin. Jag hoppades på någon bild med ett svin i profil mellan tallstammarna men det lyckades inte. Jag får nöja mig med en svinrumpa.

 

I mosslaggen växer en del al. Där hittade ett tjugotal grönsiskor något att äta. Kamerans autofokus fungerade riktigt bra. Frihand, 1/1000 s, ISO 400 och bl 9.

 

Gölen i mossens östra kant. Nu i vinterskrud. Här finns en sommarbild: http://spugg.se/dagbok/2013/juli/juli_2013.htm Kolla på 10 juli.
1 februari. Månaden startade med en fin vinterdag. Vi har skådat fåglar längs Mörrumsån i närheten av Ryd. Lite molnigt först men sedan sprack det upp och vi fick sol, något vi inte har haft så mycket av på lång tid.

 

 
 

Det tycks finnas en del kottar i grantopparna.

 

Knipor i Gräskulla kanal.